KORTRIJK - HARELBEKE - GULLEGEM
HOME INFORMATIE ORGANISATIE VTI IN BEELD LINKS
Untitled Document
NAVIGATIE
 
 
LINKS
 
Intranet
Smartschool
Webmail
Meldingen
Kopiewinkel
Webmaster
Sitemap
ONZE OPDRACHT

ONZE OPDRACHT

Een keuze maken uit alle studierichtingen is niet gemakkelijk en toch is die keuze erg belangrijk voor je verdere toekomst. Uiteraard kies je voor een studierichting die bij je past, waarin je “sterke” kanten en je interesses verder uitgebouwd en uitgediept worden.

Kies je voor een opleiding aan het Vrij Technisch Instituut Kortrijk - Harelbeke - Gullegem, dan kies je voor een school die staat voor “Techniek - Kunst - Wetenschap”, voor een school die vakkennis, creativiteit, handvaardigheid, ondernemingszin en enthousiasme erg belangrijk vindt.

“Een degelijke basis,
een rugzak vol vaardigheden,
kennis en attitudes ... "

Leren gaat verder dan het bijbrengen van kennis. De toename van kennis en de vlotte toegankelijkheid van die kennis via media en internet bijvoorbeeld, noodzaakt ons om op een andere manier om te gaan met “leren-leren”. We focussen ons meer en meer op vaardigheden en strategieën die van belang zijn bij de verwerking en de verwerving van kennis. Zo leer je flexibel omgaan met die steeds toenemende en wisselende kennis. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in het gebruik van gedifferentieerde en (inter)actieve werkvormen en in zelfstandig en projectmatig leren.

Leerkrachten, directie en leerlingenbegeleiders zorgen vanuit een christelijke inspiratie dat je persoonlijkheid meer vorm krijgt. Hierin ligt fundamenteel respect voor elkaar aan de basis.
Ook hulpvragen worden niet opzij geschoven. Een goed uitgebouwde leerlingenbegeleiding met aandacht voor je individuele problemen zorgt ervoor dat je, indien nodig, een interne of externe begeleiding krijgt.

Zo zorgt onze school ervoor dat je met een degelijke basis, een rugzak vol vaardigheden, kennis en attitudes verder op weg kan: verder studeren of kiezen voor de arbeidsmarkt.